• Home
  • Necesitatea igienei și curățeniei în spitale și clinici medicale
admin august 23, 2021 0 Comments

Necesitatea igienei și curățeniei în spitale și clinici medicale

În unităţile sanitare, curăţenia şi igiena au fost şi vor rămâne reguli de bază pentru păstrarea unui mediu decontaminat.

Principalul motiv pentru acordarea unei mari atenţii curăţeniei este sensibilitatea crescută a persoanelor cu afecţiuni la microbi. În cadrul unităților sanitare igienizarea cuprinde trei etape: curăţarea, dezinfecţia şi sterilizarea, fiecare având tehnici și metode de implementare diferite.
Curăţarea este etapa preliminară obligatorie și permanentă pentru îndepărtarea oricărui tip de murdărie de pe suprafețe sau obiecte.

De asemenea, în clinicile medicale, pe lângă recomandările uzuale, pentru personal dar şi pentru pacienţi, în fluxul continuu al activităților, precum igiena corectă a mâinilor, covorașe profesionale dezinfectante, materiale de unică folosință, recipiente cu dezinfectant lichid etc, este absolut necesară asigurarea unei curățenii generale a mediilor de lucru cu o frecvență ridicată.

Expert Facility & Cleaning poate realiza o decontaminare eficientă a încăperilor și obiectelor, utilizând substanțe și echipamente profesionale precum și experiența personalului.

Leave Comment